Perfektní pizza jak ji dělá Gennaro Contaldo

Jednoduchý recept na pizzu ! Gennaro Contaldo vám ukáže, jak se dělá pizza a podle svého rodinného receptu vás provede každým krokem od hnětení těsta až po přípravu klasického margherita suga. Vše, co potřebujete vědět o pizze v jednom videu.

Ingredience:
500 g silné bílé chlebové mouky nebo mouky 00 plus navíc na posypání
1 lžička mořské soli
1 x 7 g sáčku sušeného droždí
krupice na posyp, k poprášení
4 vrchovaté polévkové lžíce passaty
olivový olej
120 g parmazánu
200 g buvolí mozzarelly
½ svazku čerstvé bazalky
extra panenský olivový olej

Postup:
Předehřejte troubu na 220ºC. Do velké mísy dejte mouku a sůl. Droždí přidejte do 325 ml vlažné vody a míchejte až do rozpuštění, poté postupně přidávejte k mouce a dobře promíchejte, dokud nevznikne hrubé těsto – pokud je příliš lepivé, přidejte ještě trochu mouky. Z těsta vytvarujte kouli, přikryjte utěrkou a nechte 5 minut odpočívat.

Na povrchu posypaném moukou hněteme těsto 8 až 10 minut, nebo dokud nebude hladké a pružné. Těsto rozdělte na čtyři stejně velké kuličky, každý kousek hněťte několik minut, poté vyválejte kuličky a dejte na čistý plech posypaný krupicí (pokud nemáte krupici, je možné použít i strouhanku).

Poprášíme ještě trochou mouky, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 2 hodiny, nebo do zdvojnásobení objemu.
Na pomoučeném povrchu rukama roztáhněte kouli těsta do kruhu o průměru asi 35 cm až 40 cm – snažíme se z těsta udělat placku, ale okraj necháme o něco silnější. Opakujte se zbývajícím těstem, poté posypte krupicí dva velké pekáče a navrch položte základy pizzy.

Rajčatovou omáčku rovnoměrně rozetřete na každý základ – nechcete ho použít příliš mnoho, protože jinak se základy pizzy rozmočí. Pokapeme olivovým olejem, nastrouháme parmazán a natrháme lístky mozzarelly a bazalky. Vložte pizzu do trouby na 7 až 10 minut, podle toho, jak křupavou ji máte rádi, po vyjmutí z trouby ještě pokapejte extra panenským olivovým olejem a rovnou snězte.