Legendární Antonio Carluccio ukazuje svůj autentický italský recept na spaghetti carbonara. Tak jednoduché. Tak chutné.
Ingredience:
220 g špaget
25 g Guanciale (vepřové líčko) nebo pancetty (italská slanina) nakrájené na malé kostičky.
2 lžíce olivového oleje
2 vejce
50 g čerstvě nastrouhaného parmazánu (nebo vyzrálého pecorina).
Čerstvě mletý černý pepř.
Postup:
Těstoviny uvařte ve velké pánvi s vroucí osolenou vodou al dente.
Mezitím na pánvi rozehřejte olej a opečte guanciale nebo pancettu dokřupava. Vejce ve velké míse lehce rozšlehejte s nastrouhaným sýrem a pepřem. Když jsou těstoviny hotové, sceďte a přidejte do pánve s guanciale. Poté dobře promíchejte, aby se vše obalilo. Sundejte teplo. Nechte mírně vychladnout. Poté přidejte směs vajec a sýra. Promíchejte, aby se těstoviny obalily a ihned podávejte.